Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британія оприлюднила перелік країн, які тренують українських військових

  • 17.03.2023, 12:50
  • 621

Десять країн-союзниць беруть безпосередню участь у тренуваннях українських військових на території Великої Британії

Українські новобранці навчаються за спеціальною програмою під керівництвом Великої Британії. Фото: НТА
Українські новобранці навчаються за спеціальною програмою під керівництвом Великої Британії. Фото: НТА

Українських новобранців навчають за спеціальною програмою під керівництвом Великої Британії, а також Швеції, Канади, Нідерландів, Данії, Нової Зеландії, Литви, Австралії, Норвегії та Фінляндії.

Міністерство британської оборони зазначило: «Дев'ять країн-партнерів об'єдналися з нами, щоби навчати українських новобранців за програмою навчання під керівництвом Великої Британії»

Це не єдина програма навчань для Збройних сил України.

Також, в межах програми Євросоюзу EUMAM українці тренуються на території Польщі. А користуванню танками Leopard захисники вчилися в Німеччині й в Іспанії, зокрема на території Литви відбувалися тренування з використання радарів.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що військові інструктори Збройних сил Великої Британії провели теоретичні та практичні заняття з новобранцями Збройних сил України, які проходять базову загальновійськову підготовку в рамках міжнародної навчальної операції.

На початку лютого представники українських ракетно-зенітних військ вирушили навчатися роботі зі системами SAMP/T-Mamba, які Україні надають спільно Франція та Італія.

Схожі новини