Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Китай через Туреччину та ОАЕ відправляє до рф бойову зброю та бронежилети

  • 17.03.2023, 11:40
  • 645

Від червня по грудень 2022 року китайські компанії відправляли до росії штурмові гвинтівки, деталі для безпілотників і бронежилети

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомляє Politico з посиланням на митні дані агрегатора ImportGenius.

Компанія Da-Jiang Innovations Science & Technology Co., також відома як DJI, надіслала запчастини для дронів, зокрема батареї та камери, невеликому російському дистрибʼютору в листопаді та грудні 2022 року. DJI — це китайська компанія, яка підпорядковується США. Вантаж ішов до росії через Обʼєднані Арабські Емірати.

Фірма China North Industries Group Corporation Limited, що є одним з найбільших державних оборонних підрядників країни, у червні 2022 року надіслала гвинтівки російській компанії «Техкрім», яка має бізнес з урядом рф і військовими.

Це були гвинтівки CQ-A, створені за зразком M16, але позначені в документах як «цивільні мисливські рушниці». За даними Politico, їх використовує воєнізована поліція в Китаї та збройні сили багатьох країн — від Філіппін до Південного Судану та Парагваю.

Наразі немає підтверджень застосування китайських гвинтівок на полі бою в Україні, а от китайські безпілотники вже помічали.

Наприкінці 2022 року російські компанії також отримали через Туреччину 12 партій запчастин для безпілотників від китайських фірм і понад 12 тонн китайських бронежилетів.

За даними Import Genius, у грудні минулого року росія встигла імпортувати майже 80 тонн бронежилетів майже на $ 10 мільйонів. Ці бронежилети виготовила турецька компанія Ariteks, більшість із них імпортували безпосередньо з Туреччини, а решту — через Обʼєднані Арабські Емірати. росія також отримувала бронежилети від китайської компанії Xinxing Guangzhou Import & Export Co.

Схожі новини