Передплата 2024 «Добра кухня»

Побачили комуністичні прапори: на зйомки фільму приїхала поліція

  • 15.03.2023, 13:52
  • 1 396

У Львові триває робота над картиною «Лемик»

Фото з Фейсбуку Миколи Посівнича
Фото з Фейсбуку Миколи Посівнича

Як повідомив історик Микола Посівнич, сьогодні, 15 березня, зйомки фільму отця Михайла Греділя «Лемик» приїхала поліція.

Небайдужі львів'яни викликали правоохоронців, бо на фасаді будинку на вулиці Листопадового Чину помітили комуністичні прапори.

«Свідомі громадяни викликали поліцію за вивішування комуністичних прапорів… Дякуємо всім за уважність. Чекаємо всіх на кінопрем'єру…», — написав Миколай Посівнич.

Довідка:

Фільм «Лемик» заснований на реальних подіях. В основу фільму «Лемик» покладено реальну історію, що сталась у Львові у 1933 році.

Головний герой — 18-річний юнак Микола Лемик, уродженець Перемишлянщини, студент Львівського університету, один із найкращих бійців ОУН. Микола виділявся приємною зовнішністю, був вправним стрільцем, хоч і шульга, але наполегливість і вправність робили його винятковим агентом під керівництвом самого референта Крайової екзекутиви ОУН — Романа Шухевича. Саме на долю Лемика випала одна із найгучніших акцій ОУН.

У червні 1933 року керівництво Організації українських націоналістів прийняло рішення привернути увагу світової спільноти до трагедії Голодомору, що вирувала у цей час в Україні.

Автор ідеї фільму отець Михайло Греділь.

Схожі новини