Передплата 2024 «Добрий господар»

«На стаціонарному лікуванні перебуває ще один хворий з модульного містечка на Сихові»

Результатів лабораторних досліджень, які б сказали через що переселенці потрапили на лікарняні ліжка, досі немає. Через що затягують?

Минулого тижня хворих з модульного містечка для ВПО на Сихові, які потрапили до інфекційної лікарні через гостру кишкову інфекцію, виписали. Але станом на 14 березня в лікарні перебуває ще один чоловік, якому понад 70 років. Він занедужав разом з усіма жильцями містечка, лікувався спочатку в містечку. Коли йому стало гірше (старенький має ще інші хронічні захворювання), його госпіталізували до лікарні.

Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Нагадаємо, 5 березня, у модульному містечку Львова, що на Сихові, трапився спалах гострої кишкової інфекції. Спершу було госпіталізовано п’ятьох осіб. Згодом до лікарні госпіталізували ще сімох. Такий випадок став першим у 2023 році. Досі лікарі реєстрували спалахи захворювання серед внутрішньо переміщених осіб, але у модульних містечках такого не було.

Наталія Іванченко повідомила, що загалом в інфекційній лікарні перебувало 12 людей, які вже одужали. Амбулаторні хворі теж одужали. Загалом недуга торкнулася 53 ВПО.

Станом на 14 березня факт отруєння людей у модульному містечку для переселенців остаточно не встановлений. Встановлена наразі гостра кишкова інфекція у хворих. Результати лабораторних досліджень обіцяли оприлюднити до 10 березня…

На об'єкт виїхали також працівники Держспоживслужби, які взяли відповідні проби для досліджень. Від них наразі немає заключень.

Керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко додала: «Є результати досліджень від хворих при виписці, патогенних збудників не виявлено. В людей була гостра кишкова інфекція. Комісія ще працює, аби з’ясувати, що стало причиною нездужання. Особисто для мене причина незрозуміла…».

Схожі новини