Передплата 2024 «Добрий господар»

У Румунії побудують завод із виробництва боєприпасів

  • 14.03.2023, 09:15
  • 498

Румунія у співпраці зі США та Південною Кореєю планує побудувати завод із виробництва пороху й боєприпасів

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про заявив міністр економіки Румунії Флорін Спатару.

Він нагадав, що останній пороховий завод у Румунії закрили у 2004 році, і тоді країна імпортувала боєприпаси й порох для потреб своїх збройних сил.

«Тепер ми зробимо більшу виробничу потужність для натовських і не-натовських типів боєприпасів. На додаток до 800 мільйонів леїв (близько 160 мільйонів євро), виділених міністерством економіки, ми також уклали платне партнерство з американськими та південнокорейськими компаніями, щоб розпочати це промислове будівництво», — зазначиі Спатару.

Також очільник румунського Мінекономіки підкреслив, що пандемія коронавірусу й війна в Україні призвели до створення та впровадження плану розвитку промисловості Румунії, який враховує нові реалії, а залежність від імпорту повинна бути зменшена.

Минулоріч держави-союзники України непублічно планували відновлення виробництва боєприпасів радянського калібру у колишніх радянських країнах, аби виконати потреби України.

8 березня у Стокгольмі міністри оборони країн ЄС домовилися прискорити постачання артилерійських снарядів і закупити більше боєприпасів для допомоги Україні, але ще мають вирішити, як реалізувати ці плани.

Схожі новини