Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Херсоні активістці подзвонили з СБУ після приїзду Порошенка

  • 11.03.2023, 09:21
  • 1 020

Херсонська влада ігнорує родичів загиблих у Бузковому парку, а також поранених учасників спротиву російським окупантам з місцевої тероборони

Фото - Прямий
Фото - Прямий

Про це повідомила у Facebook херсонська активістка ГО «Справа Громад» Оксана Погомій. Вона також розповіла, що після зустрічі з Петром Порошенком, який привіз допомогу військовим, їй телефонували з СБУ, щоб дізнатись номер військові частини.

«Про Бузковий парк і справедливість. Всі знаємо, що 1 березня наші воїни Білозерської ТРО прийняли бій біля Бузкового парку і ліцею. Всі знаємо, що є загиблі і поранені! А ви знаєте що далі? А тепер сім'ям загиблих кажуть — а вони не були військовими! А матері яка хоче перезаховати сина в своєму селі, бо в часи окупації вона не могла цього зробити, і хоче щоб поховали гідно, з почестями…їй кажуть — не буде такого! А поранені лікуються своїм коштом, тому що військова частина про… ла ..загубила документи і відновлювати не збираються!», — обурюється волонтерка.

«Людей ігнорують, їх не бачать, вони не потрібні. Сьогодні була зустріч Петра Порошенка з тими, хто безпосередньо приймав участь у боях і з мамою загиблого. Після зустрічі ці чоловіки поїхали в нашу ТРО з черговою заявою від сімей загиблих. І тут — їх затримали за незаконне проникнення на територію військової частини. Людей які туди ходять як на роботу намагаючись добитись справедливості! Знаючи їх в обличчя», — пише Оксана Погомій.

«Мати одного з загиблих весь час сидить в машині, чекає, вона мешкає не в місті. Ми визвали поліцію. Зараз 20 вечора. Вже година як комендантська година… А вони дають показання. Це що відбувається???», — запитує активістка.

«Адвокат вже працює, дякую команді Петра Олексійовича! І ще цікавинка — сьогодні Порошенко привіз і передав військовим два грузовика і старлінки. Так от, не встигла я доїхати додому, мені дзвонять з однієї служби і цікавляться, а який номер частини для якої привезли ці машини», — повідомила Оксана Погомій.

«Далі буде! Всі, хто воює зараз, повинні знати що на захист їх сімей є кому стати», — переконана херсонська волонтерка.

Схожі новини