Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Так Шевченко ще не звучав: Tabakov презентує пісню на слова Кобзаря

  • 09.03.2023, 16:18
  • 1 696

До Шевченкових днів — несподіване звучання уривку з поеми «Кавказ»

Tabakov представляє пісню на слова Тараса Шевченка «Борітеся – поборете!».
Tabakov представляє пісню на слова Тараса Шевченка «Борітеся – поборете!».

Відомий український співак, переможець телепроєктів «Шанс» і «Голос країни» Tabakov представляє пісню на слова Тараса Шевченка «Борітеся — поборете!».

На написання музики до знаменитих рядків Кобзаря Павла Табакова надихнуло уже легендарне декламування уривку із поеми Шевченка «Кавказ» Сергієм Нігояном, який одним із перших загинув на Майдані у 2014-му.

— У дні пам’яті Героїв Небесної Сотні я вчергове натрапив в мережі на відео з рядками Тараса Шевченка, які декламував Сергій Нігоян, — і музика народилася практично миттєво, — розповідає співак. — Слова Кобзаря «Борітеся — поборете!» від 2014-го стали символом новітньої боротьби українського народу за волю своєї землі і за право бути українцями. Боротьби, яка триває уже понад 9 років…
Пісню «Борітеся — поборете!» Tabakov присвячує усім українським воїнам.

«Борітеся — поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!"

Ці потужні слова, закарбовані у свідомості кожного українця.

— Ці рядки Тараса Шевченка у такі складні часи для нашої країни дні знову і знову набувають актуальності, — каже Табаков. — Читаю їх — й відчуваю, як думки просто горять на папері і залітають глибоко у серце. Музичне трактування слів Кобзаря я побачив у поєднанні хорової, більш традиційної частини, з куплетами, наближеними до хіп-хопу. Найперше ця пісня — це послання нашим захисникам і захисницям, які найвищою ціною, ціною власного життя, роблять усе можливе задля перемоги України. Шана, вдячність і низький уклін.

Схожі новини