Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Це те, що потрібно військовим для ефективної роботи — щоб русня горіла в пеклі!»

  • 07.03.2023, 18:07
  • 857

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа громад» підготували для фронту ще два комплекси на базі БПЛА Poseidon і вантажівок DAF

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Помстимося за українського Героя: Порошенко передає у війська вдосконалені комплекси БПЛА Poseidon

Порошенко переконаний — відповіддю суспільства на страшні злочини російських окупантів має бути згуртованість і ще більша допомога ЗСУ.

«Воля, або смерть!» — вчора вся Україна і весь світ побачив як це виглядає. Український герой продемонстрував це. А наше з вами завдання, завдання Збройних Сил знайти і знешкодити кожного, хто до цього причетний — їх, їхніх командирів, виконавців, всіх. А щоб це не залишалося просто закликом, кожен з нас має зробити все для того, щоб сприяти цьому", — говорить п’ятий президент.

«Ми точно переконані, що цьому допоможуть „Посейдони“, комплекси, які фактично чи не єдині здатні протидіяти засобам радіоелектронної боротьби. Ми готуємося до негайної передачі двох повноцінних комплексів», — показав Порошенко техніку.

Разом із безпілотниками у війська передають два мобільних пункти управління на базі британських DAFів.

«Тут — поєднання трьох наших програм. Перша — „Посейдони“. У співвідношенні ціна-якість і ефективність можу напевно стверджувати, що це один із найкращих виборів. І сьогодні це вже третя десятка птахів, які отримають наші артилеристи, бригади артилерійської розвідки, наші десантники, наші танкісти і наші моторизовані частини. Друга складова цього комплексу — це є DAFи. Ми об'єднали позиції артилерійського тягача і „Посейдонів“. І третя позиція — це комплекс пункт управління», — показав Порошенко.

«Хочу продемонструвати — тут знаходиться пульт управління для чотирьох представників. Отут розташований пілот, в абсолютно надійних і захищених умовах. Тут розташований оператор. Тут розташований артилерист. І тут розташований розвідник. Все це об'єднано в одній точці. Тут стоїть Старлінк, і командир бригади або генеральний штаб може бачити очами оператора і пілота події, що там відбувається. І артилерист має бачити те саме, що бачить оператор», — розповідає Петро Порошенко.

Також в комплекс входить генератор для безперебійної роботи. «Комплекс має дуже високу прохідність. Є антенне поле і є очі розвідників, очі арти, очі танків, яким не здатна протистояти росія. Дякую, що ви доєднуєтеся до цього. Дякую, що ми з вами разом можемо творити дива. Ні один вбивця не уникне справедливого покарання», — наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, 16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота — до 4000 метрів. Це — комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів.

«Ми викуповуємо всю партію цих безпілотників, які мають стати очима нашої артилерії, аби кожен удар по ворогу був максимально ефективним», — пояснив Петро Порошенко. Він також повідомив, що програма отримала назву «Очі Арти».

Традиційно Фонд Порошенка подвоює суму, зібрану волонтерами ГО «Справа громад».

Перший комплекс БПЛА передали Десантно-штурмовим військам у липні 2022 року. Петро Порошенко також передав комплекс БПЛА «Poseidon» розвідникам 131-го батальйону, який брав участь у звільненні Снігурівки та херсонських земель.

14 січня Петро Порошенко передав у війська три комплекси БПЛА «Poseidon», які виготовлені на шасі британської вантажівки DAF. Це дев’ять БПЛА, станції управління, а також три спеціально переобладнані автівки з кунгами. Бійці, які проходили навчання для управління цими безпілотниками, також отримали відповідні сертифікати.

«Це — інноваційна розробка, яку придумали технарі „Справи Громад“. Кунги були створені на основі наших DAFів. Усередині машин є абсолютно все, щоб розгорнутися і нищити ворога. І це те, що було потрібно військовим для ефективної роботи — щоб русня горіла в пеклі», — наголошує Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини