Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Розмови про сільське хазяйство» тепер можна прочитати

У Львові відбулася презентація книжки Євгена Чикаленка «Розмови про сільське хазяйство», яка була другою за популярністю українською книгою після «Кобзаря»

Фото автора
Фото автора

Євген Чикаленко — успішний аграрій, землевласник, громадський діяч, меценат та видавець першої щоденної україномовної газети «Рада».

"Розмови про сільське хазяйство" є цінною культурною пам’яткою, що знайомить з традиціями ведення сільського господарства в степовій Україні, відкриває невідомі сторінки зі щоденного життя українського господаря й селянина, демонструє стан і розвиток аграрної культури дорадянського періоду.

Це перше видання українською мовою, видане в епоху дії Емського указу і Валуєвського циркуляра про заборону писати й видавати книжки українською мовою.

«Розмови» витримали мільйонні наклади, нагороджені золотою і двома срібними медалями. Написані живою народною мовою, легко, доступно, розраховані на живий інтерес читача до викладеного матеріалу.

Попри стрімкий розвиток техніки і технологій, видання не втратило своєї актуальності й стане в пригоді всім, хто захоплюється садом, городом, має невеличку ферму, фермерське господарство, дачу чи навіть агрохолдинг.

Перевидана книга побачила світ у Харкові в липні 2022 під звуки сирен та пекельних обстрілів у видавництві Олександра Савчука. Але в друк вона пішла ще на початку лютого минулого року.

За словами ініціаторки перевидання Анжели Савченко, книжка складається з пʼяти окремих брошур видатного агронома і публіциста — «Чорний пар та плодозміни», «Худоба», «Сіяні трави, кукурудза і буряки», «Сад», «Виноград». Кожна книга написана на основі персонального практичного досвіду на землі відомого агронома, спрямована на підвищення рівня культури ведення сільського господарства і покращення рівня життя українського селянства.

Схожі новини