Передплата 2024 «Добра кухня»

Двоє українських пілотів тренуються у Штатах, — ЗМІ

  • 05.03.2023, 12:15
  • 559

Двоє українських пілотів наразі перебувають у США та на симуляторах відпрацьовують навички керування штурмовими літаками, зокрема — винищувачами F-16

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

За даними американських посадовців, навички українців оцінюють на симуляторах на американській військовій базі в Тусоні, штат Арізона, і незабаром до них можуть приєднатися більше їхніх колег-пілотів.

Відомо, що США схвалили приїзд ще до 10 українських пілотів вже цього місяця.

Прибуття перших двох пілотів — перший випадок, коли українські пілоти поїхали до США, щоб їхні навички оцінили американські військові інструктори. Посадовців додали, що цей захід має подвійну мету: покращити навички пілотів та оцінити, скільки часу може тривати належна програма підготовки.

«Програма полягає в оцінці їхніх здібностей як пілотів, щоб ми могли краще порадити їм, як використовувати можливості, які вони мають і які ми їм надали», — зауважив представник адміністрації.

Двоє представників адміністрації наголосили, що це не навчальна програма, і зауважили, що українці не будуть керувати жодним літаком під час перебування у США.

Також вони заявили, що пілоти використовуватимуть симулятор, який може імітувати керування різними типами літаків, і додали, що немає жодних оновлень щодо рішення США про надання Україні винищувачів F-16, окрім того, що посадовець Пентагону заявив у Конгресі минулого тижня.

Колін Кал заявив Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу, що США не ухвалювал рішення про надання Україні винищувачів F-16, так само як і американські союзники та партнери.


Джерело: NBC

Схожі новини