Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Байдену зробили складну операцію: у нього була пухлина

  • 04.03.2023, 10:30
  • 818

Президенту США Джо Байдену видалили одне ракове утворення на грудях

Президент США Джо Байден. Фото із мережі
Президент США Джо Байден. Фото із мережі

Як повідомив його лікар Кевін ОʼКоннор, операцію зробили 16 лютого.
Лікар
зазначив, що всю ракова тканина успішно видалили, і подальше лікування не потрібне. Біопсія підтвердила, що невелике ураження було базальноклітинною карциномою, що найчастіше виникає внаслідок пошкодження сонячним або УФ-випромінюванням.

ОʼКоннор додав, що ділянка біопсії добре загоїлася, і 80-річний Байден продовжить дерматологічний моніторинг у межах свого поточного лікування.

Базальноклітинна карцинома, як пояснив лікар, не має тенденції до поширення чи метастазування, як це відбувається з більш серйозними видами раку шкіри, як-от меланома. Цей тип карциноми є найпоширенішою формою раку, що діагностують у Штатах.

Відомо, що у січні першій леді США Джилл Байден теж зробили процедуру видалення двох ракових утворень шкіри. За словами ОʼКоннора, усю ракову тканину у неї теж повністю видалили.

Як пишуть ЗМІ, інші президенти США мали аналогічні проблеми.

Рональду Рейгану видалили пухлину з носа у 1985 році, коли він був президентом. У його дружини Ненсі Рейган у 1982 році діагностували та видалили таку саму форму раку верхньої губи.

У Джорджа Буша був базальноклітинний рак лівої щоки, який видалили у 1986 році, коли він був віцепрезидентом при Рейгані.

Схожі новини