Передплата 2024 «Добре здоров’я»

CSIS: втрати рф побили антирекорд з часів Другої світової

  • 01.03.2023, 20:15
  • 1 267

Втрати армії рф перевищують її сумарні втрати у всіх збройних конфліктах з 1945 року — після закінчення Другої світової

Фото: Генштаб
Фото: Генштаб

Про це повідомляє американський Центр стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS).

Згідно з дослідженням загальні втрати росії в Україні вбитими та пораненими становлять від 200 до 250 тисяч осіб. Ця цифра включає російську армію, найманців різних ПВК, зокрема і «Вагнера», бойовиків так званих «ДНР» та «ЛНР».

Найбільших втрат після закінчення Другої світової війни Радянський Союз зазнав у Афганістані - 14−16 тисяч. У Чечні російські втрати коливаються від 12 до 25 тисяч. З 2014 року і до повномасштабного вторгнення на Донбасі загинуло близько 6−7 тисяч російських військових.

Також зазначається, що темп втрат рф в Україні значно перевищує темпи втрат у попередніх конфліктах. Так, росія протягом першого року повномасштабної війни в Україні втрачала в середньому від 5 до 5,8 тисячі військових на місяць. У Чечні ця цифра коливалася від 95 до 185 солдатів, а в Афганістані - від 130 до 145 солдатів на місяць.

CSIS зазначає, що один з ключових прорахунків росії - це підтримка населення. Москва вважала, що українці не підтримуватимуть теперішню владу та президента Володимира Зеленського. Своєю чергою успіх України пов’язаний з військовими інноваціями, зокрема з використанням дронів, сучасних систем зв’язку та зброї, а також даних, отриманих від цивільних.


Джерело: CSIS

Схожі новини