Передплата 2024 ВЗ

У Соснівці облаштують модульне містечко для переселенців

У п’ятдесяти екобудиночках від німецьких благодійників прихистять дві сотні ВПО

Так виглядатиме кімната в модульному містечку, де можна розмістити сім’ю з чотирьох осіб. Фото Львівської ОВА
Так виглядатиме кімната в модульному містечку, де можна розмістити сім’ю з чотирьох осіб. Фото Львівської ОВА

У Львівській області облаштовують нове модульне містечко для вимушених переселенців. Воно постане у місті Соснівка, що за 70 кілометрів від Львова, поблизу Червонограда. Тимчасові будинки в екостилі розмістили на території міської лікарні. Модульні будинки встановлюють завдяки проєкту німецького товариства GIZ, яке кілька років ремонтує та реставрує у Львові пам’ятки архітектури, історичні ковані брами.

«На території лікарні вже розчищають територію, де встановлюватимуть модульне містечко. Будиночків буде п’ятдесят. Вже передали перших десять будиночків. Сім будиночків будуть житлові і три технічні. Технічні: одна столова, одна душова, ванна, туалети, кухня. Тут є всі комунікації - водовідведення, каналізація, електрика», — розповів директор Соснівської міської лікарні Юрій Кінах.

За словами Юрія Кінаха, житло у модульному містечку розраховане на чотирьох людей. Загалом тут можна помістити дві сотні ВПО. Людей обіцяють заселити з квітня. У житлових контейнерах цього містечка — два двоповерхові ліжка, обігрівач, постільна білизна, а також жалюзі на вікнах. З початку повномасштабного вторгнення рф до Соснівки приїхало півтори тисячі переселенців. Частина ВПО поїхали до дому, частина залишаються у місті і вже знайшли собі заробіток.

Окрім міської лікарні, під житло для ВПО переобладнали гуртожиток Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу. Загалом з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділено понад 42 млн грн. Нагадаємо, станом на кінець лютого у Львівській області понад 200 тисяч ВПО.

Схожі новини