Передплата 2024 «Добрий господар»

Три нічні звички для кращого сну після 50 років

Спроби заснути завжди неприємні, а з віком це може бути особливо важко. Журналісти SheFinds поспілкувались з доктором Крісом Вінтером, щоб дізнатися про деякі нічні звички, які можна використовувати для поліпшення сну після 50 років

1. Дотримуйтесь графіка сну. Одна з найважливіших ознак доброго нічного сну — дотриман­ня графіка. «Це допоможе вам максималізувати глибокий сон, який, своєю чергою, максималі­зує секрецію гормону росту, що зберігає вашу молодість», — пояс­нює доктор Вінтер, і радить що­денно вставати і лягати в один і той же час.

2. Зробіть щось, що розсла­бляє і тішить перед сном. Окрім того, щоб лягати спати в один і той же час, є ще одна корисна звичка, що покращує сон, — встановлен­ня правильного розпорядку дня. Дуже важко спати з засміченою свідомістю, тому радісні заняття, що розслабляють можуть твори­ти дива. «Розслаблювальна йога, теплий душ, читання книг для до­брого самопочуття та слухання спокійної музики чи звуків, допо­можуть вашому розуму вимкну­тись і дозволити заспокоїтися», — каже доктор Вінтер.

3. Медитуйте у ліжку. Одне з занять, яке найбільше розслабляє і яке ви можете додати до свого розпорядку дня, — медитація. Це особливо корисно, коли не може­те заснути.

Схожі новини