Передплата 2024 «Добрий господар»

Надання зброї росії матиме для Китаю трагічні наслідки, — Держдеп США

  • 28.02.2023, 09:15
  • 593

Надання будь-яких летальних систем для рф матиме трагічні наслідки для Китаю та одразу спричинить запитання з боку інших країн щодо справжньої політики офіційного Пекіна

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

«Надання КНР будь-якої летальної допомоги росії для її застосування в Україні було б кроком із потенційно жахливими й трагічними наслідками, передусім, для народу України», — наголосив представник Держдепу.

Також це було б «дуже чітким сигналом для країн в усьому світі про брехливість заяв Китаю про те, що він не займає жодної сторони в цій війні». Бо в такому разі, зауважив Прайс, китайцям доведеться відповідати на запитання, чому тоді вони надають летальну допомогу.

Представник Держдепартаменту США додав, що інші країни вже ставлять запитання про те, чому КНР підтримує рф в інші способи, зокрема — надає економічну, дипломатичну, політичну допомогу, а також підтримує росію своєю риторикою.

«Усе це запитання, на які повинна відповісти країна, яка заявляє про свій нейтралітет у цій жорстокій агресивній війні, у цьому жорстокому територіальному завоюванні», — зазначив Прайс.

Схожі новини