Передплата 2024 «Добра кухня»

росія удвічі збільшила кількість кораблів у Чорному морі, — речниця ОК «Південь»

  • 28.02.2023, 08:45
  • 574

рф вдвічі збільшила кількість бойових кораблів у Чорному морі, серед них — вже два підводних ракетоносії з вісьмома «Калібрами» на борту

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

"Корабельне угруповання ворога у Чорному морі збільшене вдвічі. Наразі 12 кораблів продовжують перебування на безпечній відстані від контрольованого Україною берега. Серед них — вже два підводних ракетоносії, а це — вісім «Калібрів» і три великих десантних кораблі", — йдеться у повідомленні.

В ОК «Південь» зазначили, що загроза ракетних атак досі є актуальною, ворог продовжує розвідувальну діяльність і вишукування нової тактики дій.

Також агресор протягом дня продовжував обстріли мирних населених пунктів і населення правобережжя Херсонської і громад Миколаївської областей, що протилежні Кінбурнській косі.

По Херсону та Антонівці вдарив півтори десятки разів, обстріли сягали й Чорнобаївки, акваторію Дніпро-Бузького лиману і узбережжя Очаківської громади обстріляно тричі. Минулося без людських втрат.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжували контрбатарейну боротьбу із ворогом. Знищили 10 загарбників, міномет, два «Гради» і три артустановки, з яких обстрілювали Херсонщину. Результативно відпрацьовано по трьох спостережних пунктах ворога на лівому березі.

Схожі новини