Передплата 2024 «Добра кухня»

«Вимагаємо, щоб 30 тисяч гривень кожному воїну були недоторканими»

  • 23.02.2023, 18:03
  • 1 340

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав зберегти гідне грошове забезпечення українським військовим

Він наголосив: зараз, як і рік тому, всі можливі ресурси мають бути спрямовані на ЗСУ, від яких залежить перемога України.

«Сьогодні 365 день „триденної війни“, якою її планував ворог. Навіть наші партнери з НАТО давали нам не більше семи днів. Але 9 років війни, включно з роком широкомасштабного російського вторгнення, показали — українці здатні здобувати блискучі перемоги», — констатував Порошенко.

«Ми — нація волелюбного народу, хоробрих солдат і талановитих командирів, які здатні вести високотехнологічну війну і вигравати її. Хочу нагадати, що з нашої команди з лютого-березня минулого року жодна людина не втекла з напівоточеного Києва. Бо ми були впевнені: створена з 2014 року за стандартами НАТО армія України, яку ми передали у 2019 році, здатна зупинити ворога і перемогти росію. Ми були впевнені, що вистоїть Київ — вистоїть і Україна», — наголосив Порошенко.

«В перші дні після ракетних ударів росії на базі нашого офісу був сформований один із штабів територіальної оборони, і вже через 12 годин ми виступили на оборону Києва. З першого дня ми заявили про принцип внутрішньої єдності, коли вся країна має об'єднатися навколо перемоги», — зазначив п’ятий президент.

«Немає ніякої великої росії - і ми це довели. Є банда хижаків, яка об'єдналася навколо божевільного фюрера», — вважає Порошенко.

«Літаки, ракети далекого радіусу дії, протиповітряна оборона, засоби радіоелектронної боротьби, танки, бронемашини нам потрібні не колись — потрібні зараз для того, щоб весною забезпечити наступ Збройних Сил України. І так само, як ми вимагали рік тому 50 мільярдів гривень для Збройних Сил, так і зараз ми вимагаємо, щоб 30 тисяч гривень кожному воїну були недоторканими. Ми просимо поставити законопроєкт 9006 зараз», — закликав п’ятий президент.

«Попереду ще багато втрат і випробувань, але перемога не за горами — хіба що за Кримськими горами, де стоїть наш прапор», — наголосив Петро Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини