Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава МЗС Словаччини «послав на х*й» Орбана. В Угорщині направили його до психіатра

  • 22.02.2023, 09:30
  • 815

Глава МЗС Словаччини вилаявся на адресу угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана за його пропутінську політику. В Угорщині порекомендували політику звернутися до психіатра

Очільник словацького МЗС Растислав Качер та прем’єр-міністер Віктор Орбан
Очільник словацького МЗС Растислав Качер та прем’єр-міністер Віктор Орбан

Очільник словацького МЗС Растислав Качер написав пост, у якому стверджує, що військова допомога Україні є морально правильною, оскільки росіяни вторглися в країну і вбивають українців.

Він наголосив, що Євросоюз єдиний у допомозі Києву — лише Угорщина тримається осторонь.

Качер зазначив, що позиція прем'єр-міністра Угорщини про те, що «це не наша війна», є морально неприйнятною.

«На вихідних їхній карпатський пророк просторікував про те, що це не наша війна. Це „просто військовий конфлікт між двома слов’янськими державами“. Треба було залишити їх у спокої, ізолювати. Тобто, нехай росіяни швиденько переб’ють українців. Нехай вони не хвилюються. Як огидно. Як жалюгідно. Як не по-християнськи. Святий Мартин Турський (народився в нинішній Угорщині) помер би від сорому за таких християн», — написав глава МЗС Словаччини.

Качер зазначив, що в одному згоден з «цими карпатськими колаборантами російських агресорів».

«Постачання зброї в Україну затягує конфлікт і відтерміновує мир. Найбільшим постачальником зброї в Україну є росія. Спочатку вона постачала їм і „зелених чоловічків“. Вони не були росіянами, а якщо і були, то лише у відпустці в Україні. Вони відкрито нападають і постачають зброю в Україну вже рік. Щойно росіяни припинять постачати зброю в Україну, зберуть речі і поїдуть додому, в той самий момент інші перестануть підтримувати Київ у військовому плані і настане мир. Все дуже просто», — наголосив Качер.

Він також розкритикував позицію експрем'єра Словаччини Роберта Фіцо, який, за словами Качера, хоче «путінського миру, як Орбан».

«Орбан робить в Угорщині те саме, що ми робили б у Словаччині, якби в уряді була партія Smer — SD (Роберта Фіцо. — Ред.)», — зазначив Качер.

За його словами, Словаччина є частиною розвиненого світу, тому він «не хоче, щоб ми «робили як Орбан».

«Для колабораціоністів путіна, і особливо для наших в Карпатському басейні і високогір'ї, для всіх тих, хто хоче миру ціною знищення України, у мене є тільки одне послання», — зазначив словацький дипломат і додав лайку російською мовою: «Иди на х*й».

Реакція Угорщини

Очільник парламентського комітету з закордонних справ Угорщини й співзасновник партії влади «Фідес» Жолт Немет заявив про психічні проблеми міністра закордонних справ Словаччини Растислава Качера, який облаяв Віктора Орбана.

«Я добре знаю пана Качера, адже він був послом у Будапешті й я кілька разів зустрічався з ним. Мушу сказати, що дуже занепокоєний його психічним здоров’ям. І порадив би йому вкрай терміново завітати до психіатра», — прокоментував політик.

Немет додав, що уряд Угорщини «однозначно відкидає заяви міністра й викликав посла Словаччини в Будапешті» для пояснень.

Схожі новини