Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Наше завдання — зробити все, щоб перемога України була якнайшвидшою»

  • 18.02.2023, 12:25
  • 489

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов, який бере участь у складі української делегації в Мюнхенській безпековій конференції, розказав журналістам про ключові меседжі для західних союзників

«Ключове питання — це питання часу. Ми чуємо від наших міжнародних партнерів, що війна буде довгою. Але ми намагаємося сказати їм в кожному нашому виступі, на кожній зустрічі - щодня, просто зараз ракетами знищується наша інфраструктура. Щодня гинуть найкращі сини і доньки України. Тому ця війна має закінчитися якнайшвидше. А для цього потрібні швидкі рішення», — вважає Герасимов.

«І під час мого виступу на одному із заходів конференції, і на зустрічі з міністром оборони Німеччини Пісторіусом я чітко сказав: напіврішення, напівкроки так само небезпечні, як і відсутність кроків. Україна потребує зараз швидкості прийняття рішень нашими партнерами. Бо той час, який швидкість прийняття рішень забирає у нас, на жаль, додається країні-агресору», — наголошує депутат.

«Також на кожній зустрічі ми порушуємо питання значного посилення санкцій. Тому що росія, на жаль, досі має достатньо грошей для фінансування своїх збройних сил, які вбивають українців», — зауважує Герасимов.

«Наша команда прибула сюди на чолі з Петром Порошенком з конкретним переліком і з конкретними ідеями, пропозиціями, як ці санкції можна значно посилити. Наприклад, одна з ідей — це закриття Суецького каналу для російських танкерів чи танкерів, які перевозять російську нафту. Тоді ціна для росії виросте на десятки мільярдів доларів, і вона втратить ці гроші», — пояснює Герасимов.

«Це надзвичайно важливий майданчик. Понад 45 лідерів держав, понад 80 міністрів закордонних справ, оборони. І саме тому дуже важливо використовувати ці зустрічі для значного посилення підтримки України. Вчора виступали Шарль Мішель, Макрон, Шольц. Сьогодні будуть виступи віцепрезидентки США Камали Харіс, прем'єра Великої Британії Ріші Сунака. І це надважливо. Українська делегація працює тут як єдина команда. Бо єдність — це запорука того, що ми зможемо дуже швидко добиватись результатів», — зазначає Герасимов.

Він також повідомив, що окрема панель буде присвячена роботі українського парламенту в умовах війни за участі Голови ВР Стефанчука. «Звичайно, ми там будемо присутні. Будемо підтримувати, допомагати. Яка різниця, з яких ми політичних сил? Сьогодні ми всі солдати, і маємо працювати задля України», — говорить Артур Герасимов.

«Весь світ сьогодні допомагає Україні тому, що ми — демократія. І меседж, який ми теж тут чуємо, дуже простий: і зараз, і після війни ми маємо залишатися демократичною країною. Зі свободою слова, з верховенством права, з відсутністю політичних переслідувань, з плюралізмом у парламенті», — констатує співголова фракції.

«Наше завдання зараз на дипломатичному фронті - зробити все, щоб перемога була якнайшвидшою і щоб нашим хлопцям та дівчатам на фронті було легше», — резюмує Герасимов.


Джерело: ЄС

Схожі новини