Передплата 2024 «Добра кухня»

«Єдина безпекова гарантія для України — це членство в НАТО»

  • 18.02.2023, 10:30
  • 522

Петро Порошенко, який перебуває на Мюнхенській безпековій конференції, в інтерв'ю журналістам заявив, що для нього принципово важливим результатом став би сигнал про запрошення України в НАТО на Вільнюському саміті Альянсу

«Для мене принциповим було б, якби нарешті ввели в тематику обговорень ситуації по Україні обов’язкове цього року отримання запрошення на Вільнюському саміті стати членом НАТО», — сказав Порошенко.

«З цього має починатися і цим закінчуватися кожна зустріч. Тому що без повномасштабного членства України в НАТО як єдино можливого варіанту безпекових гарантій все інше — це абсолютно фейкові, тупикові підходи, які не врятують Україну», — наголошує п’ятий президент.

Він також зауважив, що Мюнхенська конференція демонструє прогрес, який стався за рік у міжнародному безпековому порядку денному щодо росії та її військової агресії проти України.

«Рік тому всі казали, що це конфлікт, а не війна. Рік тому всі казали, як зберегти обличчя путіна. Були всякі пропозиції, дуже дивні, про те, який компроміс може бути — за рахунок Криму чи чогось іншого. На сьогодні весь світ, Європа мобілізовані для того, щоб зупинити путіна», — пояснює Порошенко.

«Раніше говорили, як врятувати Україну від катастрофи. Ми намагаємося все зробити, щоб зараз всі переключилися на те, як забезпечити перемогу України, як допомогти Україні перемогти росію», — резюмує п’ятий президент.

Схожі новини