Передплата 2024 ВЗ

У Хмельницькому жінка під час візиту стоматолога впала у кому і померла

  • 15.02.2023, 16:15
  • 1 839

У Хмельницькому 29-річна жінка пішла до стоматолога видалити «зуби мудрості» і знепритомніла у клініці. Пацієнтка впала у кому і через місяць вона померла

Оксана Гладій. Фото: vsim.ua
Оксана Гладій. Фото: vsim.ua

Про це повідомляє місцеве видання vsim.ua.

Чоловік померлої Михайло Гладій звернувся до правоохоронців.

У Хмельницькому районному управлінні поліції поінформували, що за цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним чи фармацевтичним працівником). Наразі тривають слідчі дії.

Що відомо

Як розповів Михайло, його дружина Оксана 27 грудня 2022-го видаляла три «вісімки» («зуби мудрості») у стоматолога у приватній клініці, клієнтами якої вони були не перший рік, і залишалися задоволені результатом та обслуговуванням. Процедуру вирішили робити під загальним наркозом.

За кілька годин чоловікові зателефонували з клініки та повідомили про ускладнення з пацієнткою, у якої фіксувалося пригнічення дихання. Прибувши до закладу Михайло побачив дружину без свідомості та без дихання, працювало лише серце. Тільки після цього викликали невідкладну допомогу.

Гладій, який сам є лікарем, дивується, чому медики одразу не зателефонували до «швидкої», а лише після його приїзду до клініки, і бачить у їхніх діях «виразно виражену ятрогенію».

«Це означає, що лікар не допоміг, а нашкодив. Це їхній непрофесіоналізм і неправильно надана медична допомога», — сказав він.

Жінку було госпіталізовано до обласного серцево-судинного центру, де її підключили до апарату штучної вентиляції. Лікарі діагностували кому III ступеня, яка вважається найглибшою.

За період у комі в Оксани не було жодних рефлексів. Медики заявили про смерть мозку. 2 лютого пацієнтка померла.

За словами Михайла, раніше дружина не мала жодних захворювань, і вона не скаржилася на погане самопочуття. Він вважає, що причиною коми могло стати передозування препаратом при наркозі, можливе також западання язика, через що виникли ускладнення з диханням. Чоловік переконаний, що потрібно було оперативно викликати «швидку» та відвезти Оксану до медустанови, проте це не було зроблено.

Що кажуть у клініці

Трагічний випадок прокоментував журналістам власник стоматологічної клініки, де лікувала зуби 29-річна пацієнтка, і зазначив, що вони очікують на результати розслідування, і зараз «неможливо оперувати будь-якими діагнозами або медичними ухвалами, поки немає кінцевих висновків судово-медичних експертів».

Також у клініці називають дії своїх співробітників по наданню допомоги «висококваліфікованими і якісними настільки, що навіть медична бригада швидкої медичної допомоги виконала виключно „функцію таксі“ — ні в чому іншому потреби не було».

У померлої Оксани залишився трирічний син. Жінку поховали в Полтавській області, звідки вона родом.

Схожі новини