Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американців закликають виїхати з росії, — посольство

  • 13.02.2023, 12:45
  • 781

Посольство США у москві радить своїм громадянам не відвідувати рф, а тим, хто перебуває на її території росії - негайно виїхати Джерело: censor.net/ua/n3399441

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Не відвідуйте росію через непередбачувані наслідки неспровокованого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, потенційну можливість переслідувань і відбору громадян США для затримання посадовими особами служби безпеки рф, свавільне застосування місцевого законодавства, обмежені польоти у росію та з росії, обмежені можливості Посольства допомагати громадянам США в росії та можливість тероризму», — йдеться у повідомленні посольства.

Дипломати додали, що їм буде проблематично надати допомогу співвітчизникам у тих умовах, за яких посольства змушені працювати на території рф. Там також зазначили, що «громадяни США, які проживають або подорожують росією, повинні негайно покинути цю країну.

У посольстві нагадали, що американські банківські картки більше не працюють в рф, можливості скористатися комерційними авіарейсами обмежені. Тож американці мають покинути росію самостійно і якомога швидше.

Це не перший такий заклик з боку посольства Штатів. З таким зверненням дипломати вже виступали на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну та у вересні 2022 року, коли в росії була мобілізація.

Схожі новини