Передплата 2024 ВЗ

Новий роман Степана Процюка стане основою фільму про генія з Нагуєвич?

Степан Процюк, знаний сучасний український письменник з Івано-Франківська, своїм новим романом «Руки і сльози: роман про Івана Франка», відкриває цьогорічний сезон академічної роботи «Будинку літератора» у Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі»

Всього, за словами директора заповідника Богдана Лазорака, на Дрогобиччині відбудеться три презентації нового роману. На всіх буде присутній сам автор.

Першу зустріч із відзначеним багатьма національними літературними преміями та нагородами популярним письменником заплановано на 14 лютого ц.р. у конференц-залі Літературно-меморіального музею Івана Франка у Нагуєвичах. Розпочнеться зустріч о 15 год. Друге спілкування з читачами призначено на 15 лютого у читальному залі Дрогобицької центральної міської бібліотеки ім. В’ячеслава Чорновола. Сюди шанувальників творчості письменника скликають на 12 год. Третя розмова гостя з читачами також відбудеться 15 лютого. Місцем презентаційного спілкування стане великий академічний зал Дрогобицького музичного фахового коледжу ім. Василя Барвінського. Початок о 16 год. 15 хв.

Що нового можна довідатись про Івана Франка, прочитавши роман Степана Процюка? Чим новий твір привертає увагу? Як стверджує Богдан Лазорак, який виступатиме модератором на всіх трьох презентаційних заходах, новий роман Степана Процюка справив на нього глибоке враження: твір відкриває очі на багато речей, про які широкий читацький загал не знає. Прочитавши роман, можна відчути драматичні суперечності становлення геніального українського письменника та візіонера національного майбутнього. Іван Франко постає у романі людиною зі своїми страхами, сумнівами і коханнями. Степан Процюк багато в чому заново відкриває нам Франка. Справжнього, простого і величного водночас. Генія, хто творив націю, і людину, яка не мала душевного спокою і лише декілька днів особистого щастя. Франка не лише слід знати. Його, як і Україну, рідну землю нашу, маємо любити.

Письменник веде переговори з вітчизняними кінематографістами, має надію, що новий роман стане основою сценарію для кіносеріалу про генія з Нагуєвич.

Схожі новини