Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗСУ б’ють ракетами окупантів, використовуючи дані Пентагону

  • 10.02.2023, 13:45
  • 799

Українські військові використовують дані, передані або підтверджені представниками Пентагону, для нанесення переважної більшості ударів із використанням ракетних систем, які надають США

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Як пише Washington Post, українські сили майже ніколи не використовують передані США та союзниками ракетні комплекси без конкретних координат, наданих американськими військовослужбовцями з однієї з європейських баз. Цей процес повинен дати Вашингтону впевненість у тому, як використовуватимуться комплекси більшої дальності у разі передачі.

У США визнали ключову роль Пентагону в кампанії та наголосили, що допомога у наведенні на цілі окупантів забезпечує максимальну ефективність використання обмежених запасів боєприпасів. За даними Пентагону, Україна не шукає схвалення від США щодо того, по чому завдавати ударів, і зазвичай сама б'є по російських силах з інших видів зброї.

«Ми давно визнали, що ділимося розвідданими з Україною, щоб допомогти їм захистити свою країну від російської агресії, і згодом ми оптимізували процес обміну інформацією. Українці несуть відповідальність за пошук цілей, визначення їхньої пріоритетності, і приймають рішення, які з них атакувати», — йдеться у заяві пресслужби Пентагону.

За словами українського чиновника, американські військові не завжди надають запитані координати, і в цьому випадку українські війська не наводять вогонь «наосліп».

Схожі новини