Передплата 2024 «Добрий господар»

«Тентовані вантажівки передадуть у 406-у артилерійську бригаду Військово-Морських Сил»

  • 09.02.2023, 19:24
  • 1 123

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» підготував черговий вантаж для військових

На південний фронт везуть спеціально оснащені британські вантажівки DAFи, десятки «Старлінків», тисячі хімічних грілок, а також обладнання для протиповітряної оборони.

«Україна живе вірою у перемогу та рішучістю відбити російський наступ, імовірність якого росте з кожним днем. Завтра ми вирушаємо на Південь», — говорить Порошенко.

«Завтра ці тентовані вантажівки йдуть у 406-у артилерійську бригаду Військово-Морських Сил. Це саме та бригада, якій належить успішна атака „Нептунами“ по крейсеру „Москва“. Саме ця бригада „Ескалібурами“ знищила „арктичні“ ЗРК Тор», — пояснює п’ятий президент.

Британські автівки користуються величезним попитом, говорить Порошенко. Їх підготували для кількох бригад. «Вантажівки DAF ми удосконалили під різні потреби: накриті тентами, з новим контейнером для БПЛА «Посейдон», з маніпуляторами для завантаження боєприпасів та наша остання знахідка — DAFи із «зушками», — показує Порошенко техніку, яку передадуть артилеристам, морським піхотинцям, розвідникам та підрозділам ППО.

«До речі, для посилення ППО ми веземо обладнання, з якого збиратимуть пункти управління», — пояснює п’ятий президент.

Також військовим передадуть пікап, десятки генераторів, буржуйок, шин та кілограми смаколиків. Загалом у бригади на Півдні передають техніки на 7 млн грн. «Так виглядає наш один робочий день. Ми в рази збільшили інтенсивність нашої роботи. Зараз працюємо по 20 годин на добу для того, щоб прискорити надання техніки, зброї, допомоги фронту», — зазначає Петро Порошенко.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Фонд Порошенка і компанія «Рошен» спрямували на підтримку ЗСУ 1 млрд 710 млн грн. Сума допомоги, надана разом з волонтерами ГО «Справа громад», сягнула 2 млрд 100 млн грн.


Джерело: ЄС

Схожі новини