Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Йдеться про захист всього європейського континенту»

  • 09.02.2023, 10:01
  • 657

Порошенко закликав західних партнерів пришвидшити передачу озброєння для ЗСУ

Петро Порошенко в ефірі французького телеканалу LCI закликав західних партнерів прискорити надання Україні сучасної зброї. Порошенко наголосив — путін може розпочати новий наступ будь-якої миті, і кожен день важливий.

«За розвідувальною інформацією протягом найближчих двох тижнів ми маємо величезну небезпеку російського наступу. Тому ми вітаємо рішення, яке дозволило надавати Україні танки. І я хочу подякувати Франції за те, що в позиції щодо легких танків Франція була однією в з перших, потім були «Абрамси» і «Леопарди», — зазначив Порошенко.

«Але крім цього нам конче потрібні далекобійні ракети для знищення логістики і центрів забезпечення російських окупаційних військ. Нам конче потрібні міни та міномети і нам конче потрібні крім броньованої техніки винищувачі», — наголосив Порошенко.

«Я хочу нагадати, що Франція має унікальний винищувач „Міраж“. Сьогодні за ініціативою Британії починається підготовка українських пілотів на F 16. Я думаю, що було б дуже добре, якби Франція запропонувала Україні, і президент Макрон запропонував Україні підготовку українських пілотів», — сказав п’ятий президент.

«У зв’язку з інформацією, що наступ може початися протягом двох тижнів, надважливо, щоб ми левову частину отримали протягом найближчих двох тижнів для того, щоб дати відсіч ворогу», — наголосив Петро Порошенко.

«Ми не виключаємо, що у певному форматі наступ розпочався вже зараз. І тому ми маємо бути максимально сконсолідованими. Я думаю, що із цим пов’язана зараз низка бліцвізитів і до Брюсселя, і до Парижа, і до Лондона. Тому що ми маємо прискорити постачання зброї українським Збройним Силам», — зауважив Петро Порошенко.

«Йдеться про захист всього європейського континенту», — вважає Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини