Передплата 2024 «Добра кухня»

«Маємо зробити все від нас залежне, щоб забезпечити контрнаступ української армії»

  • 08.02.2023, 17:30
  • 714

Порошенко привіз у розвідбатальйон на північному напрямку «Старлінки», радіостанції, автомобільні шини, хімічні грілки для рук та інше спорядження

П’ятий президент наголошує: через рік після повномасштабного вторгнення загроза повторного наступу зросла, але українці готові дати ворогу по зубах.

«Ми зустрічалися на Сході під час важких боїв. І важко собі уявити військову частину, яка більш ефективно використовує ту допомогу, яку наша команда надає. Дуже приємно бачити знайомі DAFи, які виконують бойове завдання», — зазначає Порошенко.

«Колись ми передавали хлопцям DAFи. Так ось вони поставили на них „зушки“ і тепер нещадно б’ють росіян», — пояснив Петро Порошенко.

«Ми сьогодні привезли „Старлінки“, радіостанції, бо зв’язок і комунікація — це те, що ви просили. І цей діалог у нас виходить дуже вдалий. Привезли мрію кожного зам по тилу — шини. Бо автівки при такій погоді без коліс в поле не виїдуть», — говорить Порошенко.

«І те, що Марина знайшла в Європі і привезла — це хімічні грілки. Погода ще холодна, і ми не маємо допустити, щоб наші військовослужбовці мали обмороження або рук, або ніг. 5 тисяч грілок допоможуть перенести зимові холоди», — говорить п’ятий президент.

Розвідники дякують за чергову допомогу і показують трофейну техніку, яку відбили у росіян. Кажуть — рації якраз потрібні, щоб пустити в діло відремонтовані трофеї.

«За радіостанції ми вам щиро дякуємо, тому що ми сьогодні буквально поставили ще один трофейний танк в стрій, одразу радіостанція туди піде. І ви нам просто закрили цю проблему», — пояснюють бійці.

Порошенко додає: «це ж не просто радіостанції. Це спеціальний мобільний комплект, яким оснащуються бойові броньовані машини, танки і автомобілі, БТРи. І вона має значний радіус, плюс командирський пункт. Мені приємно, що саме їх ми сьогодні передаємо».

Розвідники також показують трофейний «Урал» та БТР: «це ми забрали у рускіх, коли вони йшли на Київ і назад відходили». Порошенко пропонує вигідний обмін — російську техніку, яку можна буде передати в інші підрозділи, на британські DAFи. «Ми у вас готові два з маніпуляторами і одного такого запросити, якщо у нас все вийде, ми готові віддати вам щось», — кажуть військові.

«Ми спеціально закупаємо зараз саме для артилерійських підрозділів, для розвідувальних, бо маніпулятори цінні. У нас зараз черга на DAFи вишикувалась. Давайте ми вам дамо в обмін для якихось частин. Так скажемо, такий «бартер», — пропонує Порошенко.

«Ми маємо зробити все від нас залежне для того, щоб забезпечити контрнаступ української армії, який має зірвати наступ армії російської. І сьогодні кожен має зробити все, що можна, щоб якнайшвидше поставити в війська все необхідне», — зазначає п’ятий президент.


Джерело: ЄС

Схожі новини