Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від жовтня рф випустила 700 ракет і шахедів по українській енергосистемі

  • 07.02.2023, 14:15
  • 702

російські окупанти за період від 10 жовтня по кінець січня випустили по українській енергосистемі близько 700 крилатих ракет і дронів-камікадзе Shahed-136

Загалом під час атак загинули 98 енергетиків, поранено — вдвічі більше. Про це в інтервʼю Liga.net розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус.

Загалом внаслідок обстрілу енергетичних об'єктів, росія практично розбила інфраструктуру в восьми регіонах, зокрема — в Донецькій, Луганській, Херсонській, Одеській, Чернігівській, Сумській і Київській областях. Енергетична інфраструктура країни пошкоджена на 50%.

Також, як результат цих атак, у вечірні години доби Україні не вистачає приблизно 4−5 ГВт електроенергії. У пік при загальній потребі енергосистеми у понад 17 ГВт, українські електростанції виробляють 13−14 ГВт електроенергії на годину.

Наразі найскладніша ситуація в енергосистемі в Одеській областіВ Одесі близько 50% жителів досі лишаються без світла. Решті дають електрику 4 години на добу, де були ракетні атаки на місцеві підстанції. Ремонтні роботи тривають цілодобово. Кожні декілька годин збільшується кількість споживачів, яким відновили подачу світла.

Схожі новини