Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині до лав штурмової бригади «Лють» зголосилося понад сто охочих

За станом на вівторок, 7 лютого, у Львівській області у бригаду Нацполіції «Лють» (в рамках набору формування штурмових бригад «Гвардія наступу» — для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України) зголосилося понад сто бажаючих

У ГУ Нацполіції у Львівській області консультують кандидатів на місці, або пропонують дізнатися необхідну інформацію про місію бригади «Лють» у ЦНАПах. Чоловіки, які записалися у бригаду «Лють», будуть повноцінними поліцейськими, які захищатимуть на фронті кордони України та матимуть такі самі пільги, соціальні виплати та страхування, як і працівники Нацполіції.

Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

В МВС повідомили, що по всій Україні є позитивна динаміка щодо подачі заявок на вступ до лав штурмових бригад під егідою МВС. У перший день набору добровольців до лав штурмових бригад «Гвардія наступу» звернулися тисячі потенційних добровольців. Вони нестимуть службу у складі Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби. Так, у ЦНАПи звернулися загалом понад три тисячі громадян України, з них подали заявки — 527. До штурмових підрозділів Нацполіції - 291 потенційний доброволець, до Нацгвардії - 114, до Держприкордонслужби — 122.

«На „гарячу лінію“ з питань консультації щодо вступу та діяльності штурмових бригад МВС надійшло 480 дзвінків. Щодо штурмових підрозділів Нацполіції - 142, Нацгвардії - 182 та Держприкордонслужби — 156», — повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Штурмова бригада «Лють» — це воєнізований підрозділ поліції нового зразка.

Після тридцяти днів перебування на фронті учасники бригади «Лють» отримають статус учасника бойових дій.

Схожі новини