Передплата 2024 ВЗ

У Києві декомунізували Повітрофлотський проспект у «Європейський Союз»

  • 04.02.2023, 11:25
  • 742

Політичний та економічний експерт Борис Кушнірук організував символічну акцію з декомунізації Повітрофлотського проспекту — прикріпив на одному з будинків табличку з назвою «проспект Європейського Союзу»

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Відео він оприлюднив у Facebook.

«Це певний перформанс, але він символічний. Він стосується пропозицій перейменувати Повітрофлотський проспект. Бо це назва, яка була за радянської влади, до того ж російської, і пов’язана з так званим червоним повітряним флотом. І якщо ми вже говоримо, що нам потрібно завершити і декомунізацію, і дерусифікацію, то, безперечно, ця назва все ж таки асоціюється саме з тією владою, тим режимом, який впродовж століть фактично окуповував територію України», — сказав Кушнірук.

«Пропозиція стосується того, щоб назвати цей проспект проспектом Європейського Союзу. Це символічно, особливо в умовах, коли лунають офіційні заяви керівництва ЄС, що вони готові надати максимальну підтримку і сприяння Україні в тому, щоб Україна вступила в ЄС. Я живу на цій вулиці і значно приємніше буде відчувати, що я живу на проспекті Європейського Союзу», — зауважив Кушнірук.

«На цьому проспекті розташоване Міністерство оборони. Ми всі розуміємо, що наші ЗСУ є тією запорукою, яка може дати нам можливість стати членами європейської родини. Цілком символічно з цієї точки зору, щоб цей великий і протяжний проспект був названий проспектом Європейського Союзу» — додав він.

«Завдання якраз полягає в тому, щоб ми дивилися в майбутнє, а не озиралися назад. І, безперечно, назва проспект Європейського Союзу це дуже символічна назва, вона мені подобається. Було багато пропозицій з перейменуванням Повітрофлотського проспекту, але це вперше, можливо, назва, яка мені справді до душі», — зауважив Кушнірук.

Як відомо, письменник та дипломат Юрій Щербак написав відкритого листа до столичної влади, в якому закликав Експертну раду з питань декомунізації та дерусифікації та депутатів Київської міської ради перейменувати Повітрофлотський проспект.

«Нова назва водночас буде гідною і символічною у контексті нашої вдячності за безпрецедентну допомогу ЄС Україні під час російської агресії. Закликаю вас усіх підтримати мою пропозицію заради майбутнього нашої країни у вільній сім'ї народів об'єднаної Європи!», — наголосив Щербак.

Схожі новини