Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні стартувало формування штурмових бригад «Гвардія наступу»

Бригада Нацполіції - «Лють», бригада Держприкордонслужби — «Сталевий кордон», п’ять бригад Нацгвардії - «Спартан», «Рубіж», «Червона калина» (Львівщина), «Кара-Даг», «Буревій»

Фото ЛОВА
Фото ЛОВА

В Україні створюють штурмові бригади «Гвардія наступу». Це формування на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. Основу цих підрозділів складатимуть діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, які взаємодіятимуть із ЗСУ. Також можуть брати участь фронтовики, які воювали з 2014 року. До лав «Гвардія наступу» можуть вступати добровольці. Кампанія стартувала і у Львівській області.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Вимоги — кандидат до «Гвардії наступу» має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест. Після цього навчання бійців бригад триватиме упродовж 2−4 місяців.

«Бригади «Гвардія наступу» — це новий етап формування частин для звільнення української землі, — каже він. — У їх складі - мотивовані досвідчені люди, які, як добровольці, готові служити народу. На Львівщині записатися до «Гвардії наступу» можна у восьми Центрах надання адміністративних послуг у таких містах, як Кам’янка-Бузька, Городок, Яворів, Золочів, Стрий, Дрогобич, Самбір. Також людина, яка хоче приєднатися до «Гвардії наступу», може подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua/, де представлені всі бригади, які комплектуються: бригада Нацполіції «Лють», бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон, п’ять бригад Нацгвардії «Спартан», «Рубіж», «Червона калина» (Львівщина), «Кара-Даг», «Буревій».

Начальник Західного територіального управління Національної гвардії України Олександр Буравков додав: «У складі бригади «Червона калина», яка формується на Львівщині, військовослужбовці вже несуть службу.

Вона створюється на базі оперативного полку, який вже брав участь у російсько-українській війні, обороняючи, зокрема Київ і Луганщину. Таким чином оперативна бригада стане штурмовою, щоб звільняти наші землі".

Схожі новини