Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія тримає динаміку війни лише живою силою, — командування

  • 28.01.2023, 17:30
  • 579

Постійне оновлення особового складу є для рф головним способом утримування динаміки бойових дій

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«росіяни зараз змушені діяти в такій логіці подій, тому що коли в них не вдався бліцкриг, … вони ув’язалися в багатомісячну війну, яка вже наближається до року, з неймовірними втратами — 800 осіб за добу. Це показники, несумісні з сучасними бойовими діями, сучасними підходами. Надсучасних засобів бою у вигляді техніки, авіації у них також немає. Тому єдиним серйозним аргументом поки що в них залишається, щоб тримати динаміку, напругу нашої оборони, постійне оновлення особового складу», — зазначив Череватий.

Зокрема, на Бахмутському напрямку росіяни оновлюють особовий склад колишніми ув’язненими.

«Хоча там теж уже їх не вистачає. Ми спостерігаємо, що вони підсилюються мотострілецькими, за їхньою термінологією, підрозділами. Тим часом також оновлені мобілізовані підрозділи на інших напрямках, зокрема, і на Вугледарському. Ми бачимо, що вони накопичують сили, підтягують мотострілецькі підрозділи, артилерію, тому що в них жива сила — це зараз головний підсилювач динаміки війни», — зазначив речник.

На його думку, саме тому росіяни так агресивно і «з елементами істерії» сприймають кожне рішення наших партнерів про надання Україні високоточних систем озброєння.

Схожі новини