Передплата 2024 ВЗ

Україна готує аеродромну інфраструктуру для винищувачів, — Повітряні сили

  • 27.01.2023, 18:15
  • 744

Винищувачі F-16, які, ймовірно, можуть передати Україні - багатофункціональні, тому ЗСУ виконували б на них бойові завдання і посилили захист неба

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Передача літаків від союзників дуже допомогла б Україні на шляху до перемоги і деокупації наших земель. Скільки часу це триватиме- тут можна говорити досить умовно, бо є терміни надзвичайно великі, а в умовах війни такі терміни для навчання пілотів та інженерно-авіаційного складу не підходять», — зазначив Ігнат.

Він додав, що пілоти можуть опанувати літаки й за кілька тижнів. Але, як пояснив Ігнат — літати і здійснювати посадку — це одне, а от воювати на цих винищувачах інше.

Також він розповів, що список льотчиків, які у випадку передачі F-16 будуть ними керувати, вже готовий.

«Цей список вже давно готовий. Може, будуть якісь зміни, бо в нас війна. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук вже його погодив…І йдеться не тільки про необхідність пілотів, а й авіаційних інженерів тощо», — зауважив Ігнат.

Він додав, що необхідно готувати аеродромну інфраструктуру, щоб пілоти могли безпечно сідати на злітно-посадкову смугу, а «ця робота вже триває».

«Окрім того, потрібно готувати аеродромну інфраструктуру для того, щоб пілоти могли сідати безпечно на злітно-посадкові смуги .Ця робота вже триває у різних регіонах України. Працюють, зокрема, і Міністерство оборони, і Міністерство інфраструктури та інші профільні відомства для того, щоб допомогти нам зробити аеродромну мережу», — заявив речник.

За даними Ігната, у майбутньому військові аеродроми можуть стати місцями спільного базування для цивільної та бойової авіації.

«Така практика вже у світі є. Це могло б стати ще одним поштовхом України до цивілізованого світу. Українці могли б почати перельоти всередині країни», — додав речник Повітряних сил.

Схожі новини