Передплата 2024 «Добрий господар»

Не плануємо нападати на білорусь: Зеленський відповів лукашенку

  • 24.01.2023, 20:25
  • 1 101

Президент України Володимир Зеленський відповів на заяву білоруського президента олександра лукашенка про нібито пропозиції української влади укласти «Пакт про ненапад»

Володимир Зеленський. Фото ОПУ
Володимир Зеленський. Фото ОПУ

«Ми не мали наміру й не маємо нападати на білорусь. Це головний сигнал від усього українського народу білоруському народу. Для нас дуже важливо, щоб білорусь не втратила своєї незалежності й не вступила, попри вплив будь-кого, в цю абсолютно ганебну війну», — заявив Зеленський.

Він зазначив, що, на його думку, більшість білорусів, зокрема — військовослужбовці, не хочуть нападати на Україну, чого не можна сказати про російських військових, які можуть з’явитися будь-де.

«Щодо російських військ, які можуть опинитися на будь-якій території будь-якої держави: вони вважають, що у них такий „військовий шенген“. Тому це все залежить, як мені здається, від поваги населення якоїсь країни до своєї держави, а також поваги керівництва тієї чи іншої держави, яка може пустити чи не пускати озброєних людей на свою територію», — заявив президент.

Щодо можливого нового збройного реваншу рф на території України навесні цього року Зеленський зазначив, що всі українські військові мають завдання готуватися до будь-яких викликів.

«Це не просто, тому ми потребуємо допомоги від партнерів. Територія у нас дуже велика. Тому маємо обмеження за кількістю амуніції, звісно, і тому маємо готуватися до будь-яких викликів. Але я вважаю, що з цього напрямку успіху у них не буде. Якщо навіть наступ гіпотетично буде», — пояснив президент.

Схожі новини