Передплата 2024 ВЗ

Влаштував стрілянину та покінчив життя самогубством: наслідки святкування китайського Нового року у США

  • 23.01.2023, 20:30
  • 1 020

72-річний озброєний чоловік вчинив самогубство через кілька годин після того, як влаштував різанину у танцювальному клубі під час святкування китайського Нового року

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

У результаті інциденту загинули 10 людей. Ще 10 поранені.

Відомо, що озброєний чоловік намагався влаштувати ще одну стрілянину в іншому клубі, одразу через кілька хвилин після першої 21 січня ввечері. Однак двоє перехожих забрали у нього зброю, перш ніж чоловік встиг зробити постріли. Винуватцю вдалося втекти.

Шериф округу Лос-Анджелес Роберт Луна ідентифікував підозрюваного. Його звати Хуу Кан Тран. За словами працівника поліції, чоловік використав магазинну зброю великої ємності, щоб розстріляти місце, де часто влаштовували бальні танці. Ця локація досить популярна серед відвідувачів старшого віку в Монтерей-Парку, що приблизно за 11 км на схід від центру міста.

Слідчі ще не з`ясували мотивів, хоча насильство з використанням зброї у Штатах є частим явищем. Шериф не назвав ім'я жодної з жертв, але повідомив, що п’ятьом чоловікам і п’ятьом жінкам було 50 — 60 років і старше.

Після того, як поліція повідомила, що Тран вчинив стрілянину в парку Монтерей приблизно о 22:00, у суботу, 21 січня, з ним зіштовхнулися перехожі в іншому танцювальному клубі в сусідньому місті Альгамбра.

«Я можу сказати вам, що підозрюваний увійшов в клуб, ймовірно, з наміром убити ще більше людей, але двоє хоробрих чоловіків знешкодили противника та вибили зброю в нього з рук», — зазначив Луна.

Також шериф додав, що Тран застрелив себе, коли поліція підійшла до білого фургона, яким він керував у Торрансі, приблизно за 34 км від місця стрілянини в студії бальних танців «Star» у парку Монтерей. Офіцери почули один постріл із фургона — відступили та викликали групу спецназу.

З 10 постраждалих семеро — у лікарні, принаймні одна людина перебуває у важкому стані.

Напад у Монтерей-парку став найбільшим за кількістю жертв з травня 2022 року, коли озброєний чоловік убив 19 учнів і двох вчителів у школі в Увалде, штат Техас.

Схожі новини