Передплата 2024 «Добрий господар»

У 2016 році росія ледь не здійснила переворот у Болгарії

  • 21.01.2023, 12:30
  • 645

У Болгарії мав відбутися державний переворот у 2016 році, який планувала військова розвідка рф. Однак, все зірвалось через превентивний арешт учасників перевороту

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це заявив під час дискусії в парламенті Болгарії виконавчий директор розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозєв, пише «Європейська правда».

Грозєв зазначив, що спроба перевороту в Болгарії була запланована на 20 квітня 2016 року. Він мав бути здійснений руками двох воєнізованих організацій, «Василь Левські» та «Шипка».

За словами директора Bellingcat, більше ніж 700 бойовиків мали влаштувати заворушення в парламенті, почати стрілянину й спробувати захопити владу. Операція нібито підтримувалась російською православною церквою.

Спроба путчу провалилася через превентивний арешт сотень учасників воєнізованих формувань, з яких до Софії змогли дістатися лише три десятки. Затримано було й організатора операції Владіміра Русєва, відомого під псевдонімом «Вальтер Калашніков».

У 1996 році Русєв фігурував як власник охоронної компанії Walter Catani, яка хвалилася тим, що «скликала» у Болгарії зустріч лідерів глобального безпекового тресту за участю колишніх офіцерів Моссада, КДБ та ЦРУ.

Схожі новини