Передплата 2024 «Добра кухня»

Минулого тижня директор ЦРУ таємно відвідав Київ, — ЗМІ

  • 20.01.2023, 10:45
  • 872

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно відвідав Київ наприкінці минулого тижня і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським

Директор ЦРУ Вільям Бернс. Фото із мережі
Директор ЦРУ Вільям Бернс. Фото із мережі

Як пишуть ЗМІ, Бернс прибув в Україну для того, щоб поінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів росії на найближчі тижні та місяці.

Відтак, Зеленський і представники української розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги зі США і Заходу після того, як республіканці отримали більшість у Палаті представників Конгресу.

Бернс наголосив на «гостроті моменту» на полі бою і визнав, що в якийсь момент допомогу буде важче отримати.

Після зустрічі з Бернсом минулого тижня «у Зеленського та його помічників виникло враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена є сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня», — вказує видання.

Також, згідно із даними джерел, зараз Київ менш упевнений у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакета додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Схожі новини