Передплата 2024 «Добра кухня»

«Українська молитва в Лаврі наближає нашу перемогу»

  • 19.01.2023, 15:02
  • 716

Петро і Марина Порошенки разом з депутатами від «Європейської Солідарності» у день Богоявлення, Хрещення Господнього взяли участь у Божественній літургії, яка відбулася в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

Літургію очолив Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній. Віряни помолилися за невинних жертв російської агресії, за перемогу України і за українське військо.

«Чотири роки тому 15 грудня я казав, що я молюся, сподіваюся і чекаю, що молитва створеної тоді об'єднаної Православної Церкви України відбудеться на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври», — сказав Петро Порошенко журналістам після служби.

«Господь почув наші молитви, і сьогодні вже відбувається друга служба Божа. Дуже важливо, що українська церква і українська мова прийшли в Києво-Печерську лавру, у святиню. І ми бачили сьогодні, скільки очей світилися радістю», — говорить Порошенко.

«Ми молилися за перемогу України, за звільнення українських земель від чужинців, ми молилися за спокій душі українських воїнів, за невинних жертв Бучі та Ірпеня, Маріуполя і Сєвєродонецька, Лисичанська, Тростянця, і зараз невинних жертв Дніпра та Броварів», — зазначає п’ятий президент.

«Це була світла молитва. Я маю велике щастя молитися на богослужінні нашої церкви у Києво-Печерській Лаврі. Думаю, що це наближає той день, коли абсолютно добровільно ми передамо Києво-Печерську лавру Православній Церкві України», — говорить Порошенко.

Він також зауважив, що не варто робити з церкви московського патріархату «мучеників». «Вони мають зробити вибір: або вони йдуть до української церкви, або вони представники російської церкви загарбників. І далі дати народу самостійно визначати ставлення до них. Вони не є мучениками. Їм ще дуже-дуже довго спокутувати гріхи руйнації української держави, до яких більшість з них була причетна», — наголошує Порошенко.

П’ятий президент привітав усіх вірян зі святом Богоявлення. «І приходьте в Лавру — в українську Лавру», — закликав Порошенко.

Схожі новини