Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коли організмові бракує йоду

  • 18.01.2023, 22:00
  • 931

Природний йод є у багатьох продуктах. Приміром, у червоному буряку, який варто вживати щоденно

Нині лікарі радять вживати морську капусту, аби в організм надходила необхідна кількість йоду. В народній медицині морську капусту — її ще називають ламінарією цукристою — ви­користовують для лікування легких форм Ба­зедової хвороби. Можна вживати її як окрему страву, в салатах. А також висушити, змолоти й приготувати лікувальний порошок.

Ліки з морської капусти. Морську капус­ту висушити, розтерти на порошок. Вживати по чайній ложці двічі-тричі на день, запиваю­чи теплою водою. Курс лікування — 1 місяць. Потім зробити перерву на 10 днів і далі можна продовжити лікування.

Йодомісткі рослини. Якщо ви хочете від­найти у природі ягоду, яка містить найбільше йоду, то зверніть увагу на чорноплідну горо­бину, аронію — мало яка рослина може по­змагатися з нею за вмістом йоду, крім хіба що фейхоа. Для запобігання хворобам щито­видної залози, а також лікування порушень її функції з неї можна приготувати смачні ліки.

Ліки з горобини чорноплідої. До 1 кг ягід додати 1 кг цукру, ретельно перетерти. Вжи­вати по 1 ч. ложці тричі на день. Окрім того, що чорноплідна горобина зцілює щитовидну залозу, вона водночас лікує й склероз судин. А у гіпертоніків за першої й другої стадій хво­роби ще й нормалізує тиск, знижуючи його до норми.

Лідія Пшенична.

Схожі новини