Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

російські олігархи знали про початок війни та відразу переписали свої активи на родичів, — BBC

  • 16.01.2023, 12:20
  • 832

Агентство боротьби з фінансовими злочинами при Казначействі США FinCen опублікувало попередній звіт про результати розслідування дій російських олігархів напередодні вторгнення рф в Україну

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомляє BBC News.

Відомо, що російські олігархи, знаючи заздалегідь про дату російського вторгнення в Україну, перевели свої активи на ім'я своїх дітей, щоб вивести їх з-під санкцій.

FinCen підтверджує цю інформацію, покликаючись на звіти інших структур, в яких йдеться про підозрілі операції з мільярдами доларів на рахунках та фондах кількох росіян.

На початку січня британська Guardian, базуючись на витоках інформації, яка опинилася у редакції, докладно написала про дії Романа Абрамовича.

За даними ЗМІ, на початку лютого, за три тижні до початку війни, на десяти офшорних рахунках Абрамовича відбулася стрімка реорганізація.

З цього зрозуміло, що бенефіціарами фондів із сумарними активами щонайменше чотири мільярди доларів стали семеро дітей Абрамовича, молодшому з яких дев’ять років.

Йдеться також про нерухомість, яхти та приватні літаки.

Ця активність також збіглася у часі із попередженням західних країн про неминучі санкції щодо близьких до путіна бізнесменів у випадку вторгнення в Україну.

FinCen зазначає, що йдеться про кількох російських олігархів і представників еліт, які вдалися до такої ж схеми. Однак імена інших осіб поки що не розголошують.

Схожі новини