Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Народ, я просто втомився»: Арестович пояснив свій коментар про удар по Дніпру

  • 15.01.2023, 17:45
  • 2 294

Радник офісу президента Олексій Арестович написав у соцмережах, що його заява про начебто збиття українською ППО ракети у Дніпрі, яку заперечило командування ЗСУ, спричинена втомою, недосипанням та нестачею часу для перевірки інформації

Олексій Арестович. Фото із мережі
Олексій Арестович. Фото із мережі

«Народ, я просто втомився. 320 днів прямих вечірніх ефірів, крім решти роботи, постійне недосипання, постійне інформаційне навантаження, відрядження. Мільйони контактів на день і все з „надстроковою та надважливою“ інформацією», — пояснив він.

Арестович додав, що він постійно має аналізувати інформацію, яку отримує, не має для цього співробітників, і взяв на себе купу «інформаційних та практичних» процесів.

«У мене перед Фейгіним закінчився непростий інформаційний захід. Я вже до ефіру був у стані, коли засинав на ходу і ледве повертав язика», — написав він.

Арестович також заявив, що довірився словам свого товариша, який раніше служив у військах ППО.

«Мій товариш, колишній ППОшник, йшов вулицею в момент влучення. Він мені сказав, що на 100% чув два вибухи і впізнав перший як роботу ППО. Досі він не помилявся. І був впевнений, що ракету збили», — розповів він.

Щоб все було правильно, в ефірі він мав би обговорити дві версії. Одну про те, що ракету збила ППО, іншу — про пряме потрапляння російської ракети в будинок, але оскільки не був «у формі», ефір пішов не за планом.

«Відволіклися, та пішли іншою лінією, це ефір наживо. Якби я був хоч трохи у формі, то витяг би лінію», — зазначив Арестович.

Він також заявив, що не має «тремтіти» за свої слова.

«Я дозволяю собі розкіш не боятися вільно говорити, не підбирати слів, розраховуючи, що дорослі люди не будуть падати в істерику від певних їх поєднань, а будуть в змозі визначити суть і предмет висловлюваного. Небезпечно будувати країну, де треба тремтіти за поєднання слів», — наголосив Арестович.

Увечері 14 січня Олексій Арестович у програмі «Фейгін лайв» повідомив, що ракету, яка знищила частину будинку в Дніпрі, збили сили ППО, вона впала на багатоповерхівку і вибухнула. Це шоу має більше мільйона переглядів кожного дня. Олексій Арестович позиціонує себе як радник офісу президента та колишній офіцер розвідки. Дані щодо його служби у розвідці підтверджував керівник ГУР Кирило Буданов.

Командування Повітряних сил ЗСУ заперечує, що українські військові наразі мають засоби, здатні збивати ракети Х-22. Тому заява Арестовича спричинила осуд в соцмережах і заклики до офісу президента офіційно звільнити його. На їхню думку, ця поспішна заява, яку підхопили російські інформаційні ресурси, підіграла російській пропаганді і зашкодила Україні.

Зокрема, журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва написала у соцмережах:

«Дядя, ты устал? Так іди нахер. І мадам свою прихвати. А то соррі, чому це домогосподарка раптово стала зіркою прайм-тайму плюсів? Розкажи, як ти втомився тим, хто 24/7 береже небо, кордони, лінію фронту. У кого немає днів народжень, Різдва і посиденьок із друзями на Новий рік. Кому сходити в туалет без обстрілів уже за щастя».

Схожі новини