Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Папа Римський отримав Різдвяну зірку від українських дітей

  • 15.01.2023, 19:15
  • 1 032

Вимушено переселені українські діти, вихованці недільної катехитичної школи при прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ у Римі, подарували Папі Франциску Різдвяну зірку, яку самі виготовили

Фото департаменту інформації УГКЦ
Фото департаменту інформації УГКЦ

Як розповіла директорка катехитичної школи Леся Романів, вони вирішили зробити Різдвяну зірку, яка є частиною української традиції, поки триває період Різдвяних свят.

«Вона виготовлена з дерева, всередині поміщена ікона Різдва ГНІХ, яку намалювали діти; кінці зірки оздоблені кольорами італійського стяга на знак подяки країні за те, що прийняла українських дітей та сім'ї і надалі продовжує допомагати», — пояснила Леся Романів.

Також діти написали листа Папі Римському. Вони попросили його молитися за України, а самі молитимуться за його здоров’я.

«В Україні є чудова традиція: у Святвечір діти шукають на небі першу зірку на згадку про ту, що привела трьох мудреців до Вифлеєму. Та сьогодні важко побачити в українському небі зорі, бо там вони не світять, а літають ракети та дрони, які несуть смерть», — йдеться у листі до Папи Франциска.

У підписі вказано, що це зробили «діти, які втекли з українського Вифлеєму». Лист передав Папі мер Рима Роберто Ґвальтьєрі.

«Просимо, Господи, зупини вбивства і знущання над українським народом. Як Ісусові довелося втікати до Єгипту, так і ми сьогодні є тими, що втекли від смерті», — написали діти.

Схожі новини