Передплата 2024 «Добрий господар»

США та Японія посилять безпекову співпрацю у космосі

  • 12.01.2023, 12:45
  • 688

Відтак, Штати обіцяють стримувати атаки на супутники Японії у межах заходів, які оголосять згодом, щоб зміцнити оборону країни проти нарощування військової сили Китаю

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Співпраця спрямована на посилення нової військової стратегії Японії, що стала відходом від суворих обмежень, які країна наклала на свої військові операції після Другої світової війни.

Інші заходи — це схвалення рішення Токіо придбати американські крилаті ракети Tomahawk, аби Японія могла вражати цілі на материковому Китаї та в Північній Кореї у випадку агресії.

Також значущим, хоча й давно запланованим кроком, є ​​розміщення до 2025 року прибережного полку морської піхоти США на Окінаві. Цей полк із майже 2200 осіб, який буде оснащений протикорабельними ракетами для захисту японських островів.

Про нові заходи США щодо Японії оголосять після консультацій між міністром оборони США Ллойдом Остіном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, міністром закордонних справ Японії Хаясі Йошімасою та міністром оборони Японії Ясуказу Хамадою. Консультації відбулися менш ніж через місяць після публікації нової військової стратегії Японії.

«Це навмисна послідовність», — повідомив Крістофер Джонстон з Центру стратегічних і міжнародних досліджень і колишній посадовець Ради національної безпеки та Міністерства оборони США, відповідальний за політику щодо Японії.

«Це сигналізує майже про інтеграцію наших стратегій. Це дійсно поєднання спільних зусиль».

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда має відвідати США вже цього тижня для зустрічі з президентом Байденом, щоб акцентувати тісний союз між країнами.

США та Японія також оголосить про активізацію навчань на Південно-Західних островах Японії, повідомили офіційні особи.

Нещодавно Японія оприлюднила новий план національної безпеки, який свідчить про найбільше нарощування військової сили країни з часів Другої світової війни, подвоєння витрат на оборону та відхід від її пацифістської конституції через зростання загроз з боку регіональних суперників.


Джерело: WSJ

Схожі новини