Передплата 2024 «Добре здоров’я»

80-річний пацієнт загинув у «швидкій»

Резонансна ДТП трапилася у селі Дулібах Стрийського району. У ній зіткнулися маршрутка, «швидка» й вантажівка

Фото обласної поліції
Фото обласної поліції

В обласній поліції повідомили, резонансне ДТП сталося 9 січня, близько 17.00, на автодорозі Київ-Чоп у селі Дулібах Стрийського району. Зіткнулися карета швидкої медичної допомоги Fiat Scudo, якою керував 60-річний львів'янин, маршрутний автобус «БАЗ» під керуванням 37-річного мешканця одного з сіл Стрийського району та вантажівка Volvo, за кермом якої перебував 48-річний житель Луцька. 80-річний пацієнт, мешканець міста Сколе, який був у «швидкій», помер на місці події.

Як повідомили журналістці «ВЗ» у Львівсько­му обласному центрі екстреної медичної до­помоги та медицини катастроф, «швидка», яка потрапила в аварію, не є їхньою машиною. Це автомобіль, який займається комерційним пе­ревезенням, або «медичне таксі».

Фото обласної поліції
Фото обласної поліції

80-річний пацієнт лежав у лікарні у Сколе, але родичі вирішили перевезти його у лікарню до Львова. Машина потрапила в аварію… Отри­мав тілесні ушкодження 47-річний львів'янин, фельдшер та 66-річна дружина пацієнта, який загинув. Супроводжувала чоловіка до лікарні. Їх доставили у Стрийську центральну лікарню. У фельдшера — закрита черепно-мозкова трав­ма та струс головного мозку. Він залишається у лікарні. У дружини загиблого пацієнта — забій грудної клітки. У жінки легкі травми, після огляду її відпустили додому. Водій «швидкої» залишив­ся неушкодженим.

За фактом ДТП слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права ке­рувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Призначено експертизи. Триває досудове розслідування. За попередньою інформацією, водій маршрутки різко загальмував на трасі, піс­ля чого в нього врізався автомобіль «швидкої», а в нього — вантажівка…

Торік поліцейські Львівщини задокументува­ли 9190 автопригод. З них — 1796 ДТП з потер­пілими (2351 особа травмувалася та 238 — за­знали травм, не сумісних з життям). Причиною аварій найчастіше були порушення правил ма­неврування, перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції, керування транспорт­ним засобом у нетверезому стані, виїзд на сму­гу зустрічного руху, порушення правил проїзду перехресть.

Схожі новини