Передплата 2024 «Добра кухня»

Сили оборони: наступального угруповання ворога на Запорізькому напрямку немає

  • 01.01.2023, 18:46
  • 673

Армія рф створює потужне угруповання на Запорізькому напрямку, ніж це потрібно для оборони. Водночас про наступальне угруповання наразі не йдеться

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це розповів керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгеній Єрін.

«Противник поки що на цій лінії фронту продовжує укріплення інженерних споруджень, але разом з тим на окремих напрямках здійснює перегрупування військ, здійснює оновлення військ, і на окремих ділянках є ознаки створення угруповань більш потужних, ніж звичайні угруповання для оборони», — повідомив він.

Разом з тим цей напрямок межує з Донецьким, тому українська розвідка постійно здійснює спостереження за ворогом, а війська готуються до відбиття будь-яких спроб противника змінити тут ситуацію, наголосив речник.

Відповідаючи на запитання, чи готуються загарбники до битви за Запоріжжя, він зазначив: «Сказати, що там готується якесь потужне угруповання, не можна. Але повторюсь — на окремих ділянках фронту час від часу вони змінюються шляхом ротацій і перегрупувань. Про що може це свідчити? Ворог може до чогось готуватись або ж тримати наші війська у певній напрузі і стримувати наші сили від перекидання на інші більш важливі ділянки фронту».

Єрін також повідомив, що на згаданій ділянці фронту не спостерігається значної кількості «вагнерівців». Основні сили — це зс росії, а також вглиб ешелонованих оборонних рубежів присутня росгвардія.

Схожі новини