Передплата 2024 «Добрий господар»

«Прізвище Бандери жахає тих, хто хоче нас поневолити»

На площі Кропивницького відсвяткували день народження лідера проводу ОУН Степана Бандери

Фото автора
Фото автора

У неділю, 1 січня 2023 року, на площі Кропивницького, що у Львові, традиційно святкують день народження голови Проводу ОУН Степана Бандери. Цього року йому мало б виповнитися 114 років. Представники місцевої влади, нардепи, громадські діячі поклали біля підніжжя пам’ятника квіти, декоровані синьо-жовтими стрічками. Серед чиновницького десанту не було голови Львівської ОВА Максима Козицького. Доручити покласти квіти і взяти участь у святкуванні дня народження він доручив усім своїм заступникам. А ось Міський голова Львова Андрій Садовий знайшов час, щоб прийти на площу Кропивницького і вшанувати провідника ОУН.

«Настав той час, коли говорять «Слава Україні, а йому відповідають «Героям слава». Слова Бандери щодо визвольної боротьби стали пророчими». З таких слів ведуча свята починає урочистості біля пам’ятника Бандері.

Святкування стартувало зі спільного виконання Гімну України, після цього отці різних конфесій провели молебень.

Зокрема, отці згадали полонених воїнів та чоловіків, які зараз служать у лавах ЗСУ, які захищають нашу державу, дають відсіч рашистам.

«Бандера — еталон борця за свободу, — сказав для „ВЗ“ учасник святкування, львів'янин, волонтер Артур Горець. -
Віра, з якою він ствердив покоління привела до того, що ми зараз не здалися, а боремося з ворогом. Ця віра Бандери була ще з колиски. Боровся за свободу все життя. Сьогодні стоїмо біля його пам’ятника і перебираємо естафету любові до країни, до своєї батьківщини. Сьогодні прізвище Бандери жахає тих, хто хоче нас поневолити».

У рамках святкування на площі Кропивницького вручили обласні премії імені героя України Степана Бандери. Номінація «Політична діяльність» дісталася шеф-редактору журналу «Універсум» Олегу Романчуку. Номінація «Наукова діяльність» — доценту кафедри нової історії Львівського національного університету імені Івана Франка Андрію Козицькому.

А на святковий «десерт» юна виконавиця Яринка з творчої студії «Мяв» заспівала зворушливу пісню про усіх мужніх татусів, які зараз на фронті. Гості святкування були під позитивними враженнями, подарували їй оплески. Львів'яни заспівали відомий хіт «Батько наш Бандера».

Схожі новини