Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Італійський театр скасував виставу через російського артиста

  • 31.12.2022, 12:30
  • 783

Театр «Арчимбольді» у Мілані вирішив скасувати два шоу, які організував танцюрист українського походження Сергій Полунін, який підтримує російську агресію та має тату із зображенням президента рф путіна

Сергій Полунін. Фото із мережі
Сергій Полунін. Фото із мережі

Полунін мав брати участь у двох постановках балету «Распутін — танцювальна драма», запланованих на 28 та 29 січня 2023 року. Їх анонсували ще в грудні 2019 року й згодом п’ять разів відкладали через пандемію і травму танцюриста.

«Скасування вистави стало необхідним за погодженням із трупою через гострий соціальний та онлайновий протест проти виступу артиста», — повідомили в «Арчимбольді».

Керівництво театру наголосило, що «це рішення не культурного масштабу, а політичної та моральної відповідальності», оскільки «в атмосфері напруженості та загроз» не може дотримуватись «цінностей пацифізму та толерантності».

В «Арчимбольді» нагадали, що у квітні 2022 року організував гала-концерт «Танець заради миру», а у вересні - прийняв опозиційний російський гурт Pussy Riot. Усі 3500 квитків на шоу за участі Полуніна будуть відшкодовані.

Сергій Полунін народився у Херсоні у 1989 році. У 13 років переїхав до Лондона, де навчався у Школі Королівського балету, а протягом 2007−2012 років виступав у Королівському балеті в Лондоні.

З 2012 року він виступав у російських театрах і почав відкрито підтримувати путіна, у 2018 році — вирішив узяти громадянство рф, а з 2019 року є директором Театру опери та балету в окупованому Севастополі.

Схожі новини