Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля Грибовицького сміттєзвалища — тир і стрільбище

Переможцям архітектурного конкурсу заплатять з бюджету міста 180 тисяч гривень

У Львові обрали переможців архітек­турного конкурсу на найкращий про­єкт комунального стрільбища й тиру. За результатами засідання журі, пе­реможцем обрано проєкт львівської компанії Soluk Architects (архітектори Михайло Солук, Олександр Газдайко й Наталія Солук). Переможці кон­курсу одержать з міської скарбниці 180 тисяч гривень гонорару. Тир і стрільбище постануть у Грибовичах, за кілька кілометрів від сміттєзвали­ща (по трасі на Збиранку).

Перша черга будівництва стартує улітку 2023 року. «Ціну питання» про­єкту тиру в Ратуші ще рахують. Відомо, що тир і стрільбище зведуть за кошти бюджету розвитку, але на сесії ЛМР цей бюджет наразі не прийняли.

«У місті гостро бракує тренуваль­ної стрілецької інфраструктури для ци­вільного населення, — розповів на­чальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев. — Біля Дніпра, Івано-Франківська є хороші стріль­бища для тренувань. А у Львові їх не­має. Є стрільбище на Кортумовій горі, де можна стріляти по тарілках… Але це шумно й дуже близько до житла. Є кри­тий тир на Клепарівській. Але немає комунального тиру та стрільбища, аби навчити багато цивільних, — щоб вони стали суттєвою оборонною силою».

Пан Коломєйцев стверджує, щодо «начинки» майбутнього тиру й стріль­бища чиновники мерії консультува­лися з військовими, представниками спортивних федерацій. Місце для тре­нувань зі стрільби постане на площі 20 га, де передбачено місце для пар­кування. Стрільбище передбачає об­лаштування великої кількості стрілець­ких дистанцій — на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих і напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтбо­лу та страйкболу, стендів для дробо­вої стрільби, полів для стрільби з лука тощо.

«Пропозиція проєкту-переможця найкраще взаємодіє з ландшафтом території і максимально ефективно ви­користовує його як елемент проєктно­го рішення, — вважає пан Коломєйцев. — Переможці розмістили найдовшу дистанцію в 600 метрів у долині, що дозволить значно зменшити об'єми земляних робіт і забезпечить природ­ну звукоізоляцію під час стрільби».

Схожі новини