Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія надала Україні понад 900 генераторів і 15 000 комплектів для екстремальних холодів для ЗСУ

  • 25.12.2022, 15:30
  • 598

Велика Британія передала Україні понад 900 генераторів і відправила ЗСУ приблизно 15 000 наборів комплектів для екстремальних холодів, включаючи одяг для холодної погоди, важкі спальні мішки та утеплені намети

Фото - Генштаб ЗСУ
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії й Північної Ірландії Високоповажний Бен Воллес у заяві Парламенту Великої Британії щодо перебігу 300 днів широкомасштабного вторгнення росії в Україну очікує, що до Різдва буде доставлено ще 10 000 комплектів для холодної погоди.

Він також наголосив, що допомога Великої Британії Україні залишатиметься непохитною.

«Ми вже взяли на себе зобов’язання — надати військової допомоги на суму, яка дорівнює або перевищує 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, які ми витратимо цього року. Ми уклали велику угоду, щоб підтримувати поточні постачання артилерійських снарядів і продовжуватимемо оновлення українських запасів ППО та інших ракет. Там, де у нас є обладнання, яке ми можемо подарувати, ми замінимо з наших власних запасів, інше придбаємо разом із нашими союзниками. Сполучені Штати приєдналися до величезного рівня підтримки, у тому числі - члени ЄС. І, зокрема, Польща, Словаччина та країни Балтії», — резюмував Бен Воллес.

У Генштабі ЗСУ подякували за підтримку та допомогу Британії.

Схожі новини