Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гурт Kalush вляпався у скандал через слова у новій пісні «Батьківщина»

  • 21.12.2022, 15:15
  • 3 137

Гурт Kalush та репер Skofka випустили кліп на пісню під назвою «Батьківщина». Втім українцям не сподобався рядок про «дівчину-волю, яка рускім би не дала»

Фото з соцмережі
Фото з соцмережі

За словами виконавців, вони мали на меті підтримати бойовий дух захисників. Тим часом шанувальники музикантів закидають їм, що деякі рядки у пісні - дуже сумнівної якості.

Як зізнаються музиканти, трек написаний душею і серцем, біллю за Україну й смутком за померлих героїв: «Скільки не стріляй в наш край. Скільки не пали поля. Житиме вічно наша ненька. Вродить ще не раз земля… Око за око, зуб за зуб, загризуть тут за тризуб. Око за око, зуб за зуб, наші тихо підповзуть».

Однак українців обурили слова з пісні про те, що воля — це дівчина, яка не дала б росіянам.

В пісні справді є такий рядок: «Кулі-дебіли полетіли, бо не мали права вони на слова. Воля — це дівчина, що любить дім, тіки рускім би не дала».

Коментатори пишуть артистам, що подібне порівняння не має права на існування в сучасній українській музиці. «Воля — це дівчина, яка любить дім, тільки би русскім не дала. У вас, хлопці, все з головою в порядку?» — пишуть в коментарях.

Схожі новини